Wat kan ik hier?

In dit overzicht staan alle telefoonnummers van de klant en kan je nieuwe telefoonnummers aanmaken, deactiveren, heractiveren, porteringen aanvragen en bestaande nummers verwijderen. De volgende opties zijn mogelijk:

Telefoonnummers knop deactiveren.png

Telefoonnummers (tijdelijk) deactiveren

Telefoonnummers knop belplan toevoegen.png

Aanpassen van het belplan. Zonder een actief belplan is het telefoonnummer onbereikbaar.

Telefoonnummers knop aanpassen.png

Wijzigen van de beschrijving en adresgegevens. Dit adres wordt gecommuniceerd met de 112 hulpdiensten. Mocht er geen spraak tot stand komen, worden hulpdiensten naar dit adres gestuurd.

Telefoonnummers knop opzeggen.png

Opzeggen/verwijderen van telefoonnummers. Wil de klant na een korte periode zijn nummer terug, neem dan contact met ons op om het nummer te heractiveren.

Screenshot

Velden

Land Kies het land, staat standaard op Nederland (+31)

Adres In dit veld wordt het adres geselecteerd waarvoor het telefoonnummer wordt aangevraagd. Staat het adres niet in de drop down, dan is de inschrijving bij de kamer van koophandel niet up to date. Via de website van de KvK kunnen wijzigingen worden gedaan of vestigingen toegevoegd. Deze worden na verloop van tijd zichtbaar in de portal. Is dat niet het geval klik dan op de knop adressen ophalen voor het ophalen van de adressen.

Netnummer Kies hier de regio waar je een nummer voor wilt aanvragen. Let op, het is alleen mogelijk om een netnummer aan te vragen in de regio waar de klant is ingeschreven bij de kamer van Koophandel. Staat het netnummer niet bij de mogelijkheden dan is de Kamer van Koophandel niet up to date.

Blokgrootte Kies hier het aantal nummers dat je wilt hebben. Dit is altijd een opeenvolgende reeks nummers, van 0 t/m 9 op het einde.

Nummer Kies hier uit een rij van vijf mogelijkheden.

Niet regio gebonden nummers

085 nummers kunnen via bovenstaande manier worden aangevraagd. 088 nummers dienen aangevraagd te worden via ACM. Neem voor het activeren van het 088 blok contact op met je telecomleverancier.

Service nummers

Het aanvragen van 0800 en 0900 nummers verloopt via de ACM. Neem hiervoor contact op met je telecomleverancier.

Internationale telefoonnummers

Het is ook mogelijk om internationale telefoonnummers aan te vragen. Neem hiervoor contact op met je telecomleverancier. Noodzakelijk is een bewijs van vestiging in het land waar het nummer wordt aangevraagd. Zonder dit bewijs is het niet mogelijk om een internationaal telefoonnummer af te nemen.