Wat kan ik hier?

VoIP accounts beheren (welke worden gebruikt in SIP telefoons, Vialer en Softclients).

Screenshot

Voegvoipaccounttoe.png

Velden

Beschrijving geeft een beschrijving van het VoIP account en standaard wordt deze waarde ook gebruikt voor Uitgaande naam (CLI).

Account ID en wachtwoord vormen samen de login voor het toestel en deze worden automatisch gegenereerd.

Intern nummer (extensie) is het interne nummer waarmee het VoIP account aangekozen kan worden.

112 regio is de plek waar het toestel wordt geplaatst. De reden dat je dit op dient te geven is zodat met bij een gesprek naar 112 wordt doorgeschakeld naar de juiste centralist. Is de locatie flexibel of in het buitenland dan selecteer je “landelijk”.

Uitgaand nummer (CLI) is het nummer dat de gebelde in zijn scherm ziet staan. Je kunt hier alleen nummers opgeven die aan je toegekend zijn. Het formaat hiervoor is landcode met +, regiocode zonder 0, telefoonnummer (). Mocht dit niet mogelijk zijn omdat bijvoorbeeld de centrale de + niet aan kan dan is “31501234567” toegestaan.

Uitgaande nummer onderdrukken spreekt voor zich.

Uitgaande naam (CLI) wordt gebruikt om bijvoorbeeld de naam van toestel mee te sturen in het scherm bij een interne doorschakeling.

Bij mag uitbellen naar kun je opgeven of je bepaalde restricties wilt aanmaken voor dit VoIP account. Standaard mag een gebruiker alles.

SIP Analyse

Werkt een toestel niet zoals gewenst en ben je benieuwd naar de logging?
Middels de SIP Analyse tool die je onder het VoIP account kunt vinden, kun je de logging van een specefiek VoIP account bekijken.
Sipanalyse.png

Tip: Geavanceerde (SIP) instellingen

Bij het aanmaken van een VoIP account is er een tweede tabblad genaamd Geavanceerde (SIP) instellingen. Hier vind je zaken als “Encrypted bellen”, Connectie afhandelingNAT ondersteuningExtra beveiligingcodecondersteuning en extra instellingen voor Nummerherkenning. Ook zijn hier de instellingen voor de Caller ID Header in te stellen.

Let op: primair staat alle instellingen bij Geavanceerde (SIP) instellingen optimaal ingesteld. Pas alleen instellingen aan indien je zeker bent van de keuzes die je maakt.

nl_NL